Kohupiima ja rabarbrikastmega panna cotta

Panna cotta:

Pane (vahu)koor või piim koos tarretisesuhkruga paksupõhjalisse potti ja kuumuta segades keemiseni. Lase u 30 sekundit õrnalt keeda, võta kastrul pliidilt, sega hulka vanillisuhkur ja vala segu kaussi kohupiimapasta juurde. Sega vispliga ühtlaseks ja jaga nelja pokaali vm magustoiduanuma vahel. Lase toatemperatuuril jahtuda ja tõsta siis külmkappi tahenema.

Rabarbrikaste:

Pane tükeldatud rabarber koos suhkru ja 0,5 dl veega potti ning keeda kuni rabarber on pehme ja pisut lagunenud (kulub max 10 min). Lisa vanillisuhkur ja maisitärklis, sega läbi ja lase veel u minut või paar keeda. Vala rabarbrikaste kaussi jahtuma.
Jahtunud rabarbrisegu jaota nelja panna cotta peale, soovi korral lisa värsket münti.
* kui soovid tugevamat tarretist, mida saaks ka pokaalist või kausist välja taldrikule kummutada, siis lisa veel 1 dl tarretisesuhkrut ja kasuta vanillimaitselise kohupiimapasta asemel maitsestamata kohupiimapastat.