Kohev kohupiimavorm marjakisseliga

Kohupiimavorm

  • 4 muna
  • pisut soola
  • 400 g (2 pakki) maitsestamata kohupiima
  • 300 g (1 toru) maitsestamata kohupiimapastat
  • 100 g hapukoort
  • 2 väikese kuhjaga sl vanillisuhkrut (kokku u 25 g)
  • 100 g suhkrut
  • 50 g kaerajahu
  • 50 g võid

Eralda munakollased -valgetest ja vahusta viimased koos natukese soolaga tugevaks vahuks.

Klopi munakollased kergelt lahti ja sega läbi kohupiima, -pasta ja hapukoorega. Lisa suhkrud ja jahu ning klopi lusikaga ühtlaseks massiks. Sega õrnalt hulka munavalgevaht ja vala segu küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud ja jahuga üle puistatud neljakandilisse u 20 x 20 cm vormi. Silu pind ja puista peale tükeldatud või.

Küpseta ahjus 180 kraadi juures 40-50 minutit kuni kohupiimavorm on tahenenud ja pealt kuldpruun. Lase enne söömist vormis jahtuda ja lõika ruutudeks.

Vaarika-kirsi kissell

  • 400 g (1 pakk) külmutatud vaarikaid
  • 680 g (1 purk) kirsse
  • 130 g suhkrut
  • 2 sl kartulitärklist

Aseta marjad, kompott koos vedelikuga, suhkur ja 0,5 l vett potti. Lase korraks keema tõusta ja võta siis pott tulelt.

Sega tärklis 1 dl küma veega läbi. Vala tärklisesegu ühtlase nirena kisselli hulka ise samal ajal kisselli hoogsalt segades.

Kuumuta samal ajal segades kisselli mõned minutid, et see pakseneks, kuid ära keema lase. Lase kissellil jahtuda ja naudi koos kohupiimavormiga. Süües puista peale mündilehti, mis teevad magustoidu veelgi nauditavamaks.