Karamellised õunad mandlikattega

Kahele

Vaja läheb:

  • 2 suuremat või 4 keskmist viilutatud õuna
  • 30 g võid
  • 3 sl tumedat muscovado suhkrut
  • poole sidruni mahl
  • 2 sl Vana Tallinna likööri
  • 1 tl kardemoni või kaneeli
  • peotäis pohli
Sulata pannil või, lisa suhkur ja sidrunimahl ning sega läbi. Lisa pannile ka Vana Tallinna liköör ning lase kergelt mullitama tõusta. Tõsta karamellise kuuma segu sisse õunasektorid ning kuumuta neid madalal kuumusel mõned minutid mõlemalt poolt. Maitsesta kaneeli või kardemoniga ning puista juurde ka värsked pohlad. Sega läbi ja tõsta mitmesse pisemasse või ühte suurde vormi.

Purukate:

Näpi kausis segamini või, mandlijahu, speltajahu, suhkur ja sool, kuni moodustub ühtlane puru. Tõsta mandlipuru õuntele ja küpseta 200 kraadides ahjus umbes 15 minutit.
Serveeri soojalt ning paku juurde vanillikastet või -jäätist.