Kapsas

Vadakukaste:

Redutseeri vadakut tasasel tulel, kuni sellest on järgi umbes 1/15. Nõruta läbi sõela selge vadak potti, lisa koor ja keeda tasasel tulel kokku, kuni kaste on paksenenud ja pruunika värvusega. Maitsesta suhkruga.

Küüslaugukreem:

  • 1 terve küüslauk
  • õli
  • 5 suurt munakollast
  • 200 ml 35% koort
  • õunaäädikat
  • suhkrut 
  • soola
Rösti küüslauku õlis, kuni see on kuldne ja pehme. Pressi küüslaugu küüned koore seest välja. Püreesta küüslauk koos munakollaste ja õunaäädikaga. Lase koor keema tõusta ja lisa küüslaugule. Pressi läbi sõela ja kuumuta nõrgal tulel spaatliga segades, kuni paksenemiseni.

Kapsaõli-porgandivinegrett:

  • 1 osa tooreid lehtkapsa lehti
  • 1,5 osa õli
  • hapendatud porgandimahla
  • soola
Püreesta lehtkapsast ja õli maksimumkiirusel 5 minutit. Nõruta sõelal. Sega hapendatud porgandimahlaga ja maitsesta soolaga.

Lillkapsa erinevad vormid:

  • lillkapsast
  • võid
  • koort
  • soola
Lõika lillkapsas osadeks lahti: lehevarred, lehed, südamik ja õisikud. Lehevarred koori õrnalt ja blanšeeri, lehed pese ja blanšeeri (keeda paar minutit kuumas vees). Kapsa südamik viiluta õhukesteks viiludeks. Õisikutest lõika suured 1 cm paksused tükid, mida võib võis tugevalt praadida. Jääkidest valmista püree: keeda vees pehmeks, püreesta kannmikseris koos koore ja pruuni võiga.

Grillitud kapsas:

  • valget peakapsast
  • küüslauku
  • tüümianit
  • soola
  • kuivatatud puravikke
  • pruuni võid
  • kasehalg grillimiseks
Lõika kapsas sektoriteks ja jäta südamikud alles. Pane kapsas vaakumkotti koos küüslaugu, tüümiani, seente ja pruuni võiga. Keeda 90 kraadi juures pehmenemiseni. Enne serveerimist kasuta põlevat kasehalgu või grilli, et lisada kapsale värvi ja maitset.
Serveerimiseks: köömneleivapuru torbikseenepulbrit, kitsejuustu, lehtkapsast
Pane taldrikule vadakukaste ja küüslaugukreem. Tõsta juurde grillitud kapsas ja lillkapsa erinevad vormid. Puista peale köömneleivapuru ja torbikseenepulbrit. Lisa kitsejuustu ja lehtkapsa lehti.