Kaneeline õunakook metspähklite ja banaaniga

  • 100 g võid
  •  2 keskmist küpset banaani (kooritult kaal kokku 200-250 g)
  •  120 g heledat muscovado suhkrut
  •  2 keskmist haput õuna (nt Antonovkat)
  •  1 tl jahvatatud kaneeli
  •  1 suur toasoe muna
  •  150 g nisujahu (või 60 g toortatrajahu, 80 g maisijahu ja 1 tl küpsetuspulbrit)
  •  0,5 tl soodat
  •  50 g väikesteks tükkideks hakitud sarapuupähkleid
  •  1-2 tl kaneelisuhkrut peale raputamiseks
 Tükelda või ja sulata. Purusta banaanid kahvliga, lisa või ja suhkur ning sega läbi. Puhasta ja soovi korral koori õunad ning lõika u 1 cm tükkideks. Sega need koos kaneeliga banaanisegu hulka, seejärel klopi sisse muna. Sega sõelutud jahu(d) sooda ja küpsetuspulbriga ning sega koos hakitud pähklitega õrnalt taina hulka. Vala tainas võiga määritud ja jahuga ülepuistatud piklikusse keeksivormi, mille põhjas on küpsetuspabeririba. Raputa üle kaneelisuhkruga, küpseta ahjus 180 kraadi juures 45 minutit kuni sisse torgatud tikk tuleb puhtalt välja. Lase keeksil 10 minutit vormis taheneda ja tõsta seejärel vormist välja restile jahtuma.
 Serveerimisel võid peale sõeluda tuhksuhkrut või niristada muscovadosiirupit