Kaneeline šokolaadi-beseekook pohladega

  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 3 sl mõru kakaopulbrit
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1,5 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • peotäis pohli

Besee

  • 3 munavalget
  • 1,5 dl ekstrapeent suhkrut
  • 1 sl mõru kakaopulbrit
  • vormi määrimiseks võid
  • peale saputamiseks natuke kaneeli

Pane ahi 175 kraadi juurde soojenema, programmiks tavaline alt-ülalt kuumus. Kata 20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga.
Sulata või, lase veidi jahtuda. Vispelda käsivispliga kokku munad ja suhkur. Vahustada ei ole tarvis. Sega teises kausis kakaopulber, vanillisuhkur, kaneel, nisujahu ja sool ning sega munasegu hulka. Lisa sulavõi ja sega õrnalt ühtlaseks tainaks, vala tainas vormi. Puista peale peotäis pohli, need võivad olla külmunud. Küpseta kooki ahju keskosas 15 minutit.
Sel ajal, kui kook ahjus, valmista besee. Vahusta munavalged kohevaks pehmeks vahuks. Edasi vahustades lisa vähehaaval suhkur. Vahusta, kuni besee on tugev ja läikiv. Nii et tipud ei vaju ära, vaid hoiavad vormi. Sõelu besee peale kakao ja sega õrnalt, beseed alt üles keerates. Määri besee õrnalt koogipõhjale, mis on eelnevalt 15 minutit ahjus küpsenud. Küpseta veel 20 minutit. Keera ahjukuumus kinni, aga hoia kooki ahjus veel 10 minutit. Lase enne vormist eemaldamist täielikult jahtuda, kasvõi järgmise päevani külmkapis.
Sõelu enne söömist koogile veidi kaneeli ja kui soovid, puista peale veel mõned pohlapärlid.