Beseerull mandariinikreemiga
Valmista kõigepealt mandariinivõie ja lase sellel täielikult jahtuda. Võid selle valmis teha eelmisel päeval.
Mandariinivõie
- 2 dl mandariinidest pigistatud mahla (umbes 1 kg mandariine)
- 1 sidruni mahl
- 6 munakollast
- 80 g suhkrut
- 80 g võid
Sega mandariini- ja sidrunimahl munakollaste ning suhkruga paksupõhjalises potis. Kuumuta madalal tulel pidevalt vispliga segades, kuni segu pakseneb. Selleks kulub umbes 6-8 minutit. Ära segu keema lase. Tõsta pott tulelt ja sega sisse külma või kuubikud. Sega ja lase segul jahtuda. Hoia vähemalt paar tundi või üle öö külmkapis, siis võie pakseneb veelgi.
Besee
- 6 munavalget
- 200 g ekstrapeent suhkrut
- näpuotsaga soola
- 1 sl sidrunimahla
- 2 sl tärklist
Pane munavalged kaussi, lisa sool hakka mikserdama. Lisa suhkur kolmes jaos ja vahusta kuni munavalged on muutunud läikivaks vahuks ning kaussi tagurbidi keerates ei valgu munavaht kausist välja. Sega juurde sidrunimahl ja tärklis. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri õrnalt õliga. Tõsta lusikaga muvavaht plaadile ja määri laiali. Küpseta 160 kraadises ahjus 25 minutit. Tõsta ahjust välja. Laota teine küpsetuspaber lauale ja puista kergelt suhkruga üle. Keera besee koos küpsetuspaberiga uuele paberile ja eemalda paber, millel see küpses. Keera küpsetuspaberi abil rulli ja jäta jahtuma
Serveerimiseks
- 3-4 mandariini
- jõhvikaid
- rosmariinioksi
- tuhksuhkrut
- 2 dl vahukoort
- 2 tl vanillisuhkrut
Haruta jahtunud rull ettevaatlikult lahti määri võie vahele ja rulli kokku. Vahusta koor vanillisuhkruga ja kata sellega rull pealt. Kaunista mandariinide, jõhvikate ja rosmariini okstega. Puista üle tuhkruhkruga.