Beseekook vahukoore, maasikate ja biskviidiga

Biskviit:

  • 2 munakollast
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut 
  • 1 dl jahu
  • 1 dl kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Besee:

Täidis:

  •  200 g kohupiima (kandilises pakis)
  • 2 dl rõõska koort (35%)
  • 3 sl suhkrut
  • 100 g maasikaid
  • immutamiseks piima

Vahusta munad (nii kollased kui ka terved munad) suhkruga heledaks vahuks. Lisa lusikaga ettevaatlikult segades eelnevalt omavahel segatud kuivained. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 175 kraadi juures 5 minutit.

Samal ajal vahusta munavalged kõvaks vahuks, seejärel mikserda juurde tuhksuhkur. Vala munavalgevaht eelküpsenud biskviitpõhjale ning küpseta 175 kraadi juures 25 minutit.

Täidise jaoks mikserda rõõsk koor suhkruga vahule. Lisa kohupiim ja väiksemaks lõigatud maasikad. Vahusta veidi, kuni kohupiim seguneb. Lase ahjus küpsenud põhjal umbes tund aega jahtuda, seejärel lõika biskviit niidi abil horisontaalselt pooleks. Immuta põhja piimaga ning aseta peale vahustatud täidis. Kata pealmise koogipoolega ning lase võimalusel veidi aega maitsestuda.