Beseekoogid rabarberi-maasikamoosiga

8–10 tükki

Põhi:

  • 1 muna
  • 190 g jahu
  • näpuotsatäis soola
  • 100 g toasooja võid
  • 60 g suhkrut

Täidis:

  • 200 g rabarberit
  • 200 g maasikaid
  • 1–1,5 dl suhkrut

Beseekate:

  • 2 munavalget
  • 85 g suhkrut
  • soovi korral sidrunimahla

Moosi jaoks puhasta ja tükelda maasikad ning rabarber. Keeda tasasel tulel suhkruga pehmeks.

Valmista liivatainas. Kõige parem on seda teha laual. Selleks sõelu jahu lauale ja tee hunniku keskele süvend. Sega süvendis või, suhkur ja muna, seejärel võta külgedelt jahu järjest juurde. Sega, kuni tainas muutub ühtlaseks (liivatainas ei taha ülesegamist – mida vähem segada ja sõtkuda, seda parem põhi tuleb). Keera tainapall toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.

Määri standardsuurusega muffinipanni pesad võiga. Jaga tainas kuueks võrdseks osaks. Suru tainas vormide põhja ja äärtele. Kata korvikeste ääred fooliumiga (võid ka põhjad katta) ja eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit (fooliumiga koogipõhjade katmine aitab neil kuju säilitada).

Samal ajal kui koogipõhjad küpsevad, valmista beseevaht. Selleks vahusta munavalged pehmeks vahuks ja lisa edasi vahustades järk-järgult suhkur. Beseevaht on valmis, kui see on tugev ja läikiv ning miksrilabade väljatõstmisel tekivad teravad vahutipud.

Tõsta koogipõhjad ahjust välja jahtuma ja keera ahju temperatuur 160 kraadi peale. Pane igale põhjale moosi, selle peale tee tordipritsiga beseemütsid. Küpseta koogikesi, kuni besee muutub pealt pruuniks (umbes 10–15 minutit).