Apelsini ja kaneeliga kohupiimakook

Põhi:

  • 1 dl šokolaadimüslit
  • 75 g võid
  • 100 g peenestatud küpsiseid
Rösti pannil müsli kergelt läbi. Kui segus leidub suuremaid müslitükke, siis suru need puulabidaga peenemaks. Lisa pannile sulatatud või ja peenestatud küpsised ning sega kõik kiiresti ühtlaseks massiks. Laota segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm koogivormi põhjale.

Täidis:

  • 600 g vanillikohupiima
  • 1 dl rõõska koort (10%)
  • 3 muna
  • 3 sl mannat
  • 1,5 sl kaneelisuhkrut 
  • 1 väiksema apelsini riivitud koor ja mahl
Sega täidise ained omavahel ühtlaseks ning vala põhjale. Küpseta kooki 170 kraadi juures 35-40 minutit.

Apelsinivõie:

  • 3 munakollast
  • 35 g suhkrut
  • 70 g võid
  • 1 väikese apelsini riivitud koor ja mahl
Apelsinivõide valmistamiseks klopi potis munakollased koos suhkruga kergelt lahti. Lisa apelsinikoor ja -mahl. Kuumuta segu hästi madalal kuumusel ning sega pidevalt, kuni võie silmnähtavalt pakseneb. Tõsta pott pliidilt, lisa või ja lase sellel kreemi hulka sulada. Jahuta kreem.
Kata kook kreemiga vahetult enne serveerimist.