Apelsinikeeks

  • 640 g apelsine (tervelt, umbes 2 keskmist)
  • 240 g suhkrut
  • 170 g rapsiõli või mahedamaitselist oliiviõli
  • 3 muna (M)
  • 240 g nisujahu
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • kaunistuseks ribastatud või riivitud apelsinikoort, soovi korral rosmariiniokkakesi

Pese terved apelsinid hästi hoolsalt kuuma vee ja svammiga puhtaks. Koorida pole tarvis, lõika lihtsalt veidi väiksemateks tükkideks. Pane tükeldatud tsitruselised blenderisse, lisa suhkur, õli ja munad. Töötle ühtlaseks paksuks kreemiks ja pane suuremasse kaussi. Sega eraldi kausis omavahel jahu, vanillisuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa kuivained blenderdatud apelsinisegule ja sega lusika või käsivispliga ühtlaseks tainaks. Määri ümmargune auguga keeksivorm seest rasvaseks. Vala tainas vormi. Küpseta 175 kraadi juures 45-50 minutit. Kook jääb seest niiske ja mahlane, pudingulaadne.