Ameerikapärased õuna-kaneelirulld toorjuustukattega

Tainas

  • 2,5 dl piima
  • 25 g presspärmi või vastav kogus kuivpärmi
  • 1 dl  rafineerimata roosuhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 100 g võid
  • 1 suurem muna
  • 450-500 g jahu

Õuna-kaneelitäidis

  • 1-1,5 dl kaneelisuhkrut
  • 70 g toasooja võid
  • 2-3 õuna, koorituna ja tükeldatuna

Toorjuustukate

Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega juurde muna, sool ja suhkur. Lisa umbes pool jahukogusest ning klopi tainas ühtlaseks. Pidevalt sõtkudes lisa ülejäänud jahu, kuid jäta ca 1 dl jahu veel alles. Lisa toasoe pehme või ning sõtku see taina sisse. Viimasena lisa vähehaaval allesjäänud 1 dl jahu, kuid timmi täpne jahukogus paika vastavalt taina paksusele, kuna jahude niiskusesisaldus on erinev ning vahel kulub jahu vähem. Tulemuseks peaks olema parajalt paks, kuid siiski õhuline ja vormitav saiatainas. Sõtku tainast, kuni see lööb käte ja kausi küljest lahti ning muutub läikivaks ja elastseks. Sõtkumisel võid ka köögikombani abiks võtta.

Kata tainakauss toidukile või rätiga ning jäta sooja kohta kerkima, kuni tainas on vähemalt kahekordseks kerkinud. Kerkinud tainas kalla ettevaatlikult jahusele töölaulale ning rulli tainarulliga õrnalt vajutades tainas ühtlaseks ristkülikuks.

Täidise jaoks sega toasoe või kaneelisuhkruga ning sega siis juurde kooritud ja tükeldatud õunad. Määri õuna-kaneelitäidis lahtirullitud tainale ja keera tainas rulli. Lõika terava noaga tainast paraja suurusega tükid ning laota need võitatud vormi üksteiste kõrvale. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde 25-30 minutiks või seniks, kuni rullid on kuldsed ja läbi küpsenud.

Vahepeal sega kokku toorjuustukatte ained. Määri toorjuustukate pisut jahtunud rullidele. Serveeri soojalt.