Vürtsikas kõrvitsalatte mandlipiimaga

Kogus: 2-le

  • 3-4 sl kõrvitsapüreed*
  • 3 sl  heledat siirupit (võid asendada sama koguse rafineerimata roosuhkruga)
  • ½ tl jahvatatud kaneeli
  • ½ tl jahvatatud ingverit
  • ½ tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 4 dl mandlipiima + 1-1,5 dl vahustamiseks
  • 2 x 50 ml kanget espresso kohvi

Kuumuta kastrulis kõrvitsapüree, siirup ja vürtsisegu. Kalla juurde 4 dl mandlipiima ja kuumuta segades kuni kogu segu on ühtlaselt kuum. Võid nüüd kallata segu blenderisse ja veidi aega seda seal töödelda. See peaks lisama kogu segule õhulisust ja siidist konsistentsi. Võid selle etapi ka vahele jätta.
Vahusta 1-1,5 dl mandlipiima.
Kalla kahe klaasi või kruusi põhja espresso. Kalla sinna peale piima-kõrvitsasegu ning krooniks säti peale piimavaht. Kõrvitsalatte peale võid puistata veel veidi kaneeli.
Naudi kohvi kuumalt.

* Kõrvitsapüree valmistamiseks viiluta kõrvits ca 1 cm paksusteks viiludeks ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 15-20 minutit, kuni kõrvits on pehme. Eemalda kõrvitsalt koor ja sisu ja püreesta kõrvits purustajas või blenderis ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veidi vett.