Vürtsikas kõrvitsasmuuti

Vaja läheb:

  • 2 külmutatud banaani
  • 300-400 g kõrvitsapüreed
  • 3 tükeldatud kuivatatud datlit
  • 0,25 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 3 sl suhkruroosiirupit
  • soovi korral 1-2 dl maitsestamata jogurtit või keefiri
Banaanide külmutamiseks lõika kooritud banaanid umbes 1 cm läbimõõduga tükkideks ja hoia neid vähemalt 6 tundi sügavkülmas.
Kõrvitsapüree tegemiseks puhasta ja viiluta kõrvits sektoriteks (koorida on lihtsam pärast röstimist) ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 30-40 minutit, kuni kõrvits on täiesti pehme. Lase jahtuda, koori ja püreesta. Ülejäänud püree saad sügavkülma panna. Kui kasutad juba sügavkülmutatud kõrvitsapüreed, siis sulata see enne täidisesse lisamist üles.
Aseta blenderisse kõigepealt krõvitsapüree ja seejärel ülejäänud ained, töötle püreeks ja serveeri kohe. Kui soovid külma jooki, lisa blenderisse koos teiste komponentidega ka mõni jääkuubik. Kui soovid vedelamat smuutit, siis lisa apelsinimahla.