Vanillimekiga rabarberikissell maasikatega
Kogus: 4-6-le
- 400 g rabarberivarsi, tükeldatuna (noori rabarbereid kasuta koos koorega
- 300 g maasikaid, tükeldatuna
- 1 liiter vett
- 2 dl rafineerimata roosuhkrut või ekstrapeent suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2 sl maisitärklist
- serveerimiseks vanillijäätist või vahukoort
Kalla potti vesi ja sinna sisse lisa rabarber koos suhkru ja vanillisuhkruga. Lase keema tõusta potitäit aeg-ajalt segades, et suhkur lahustuks. Keeda mõned minutid kuni rabarber on peaaegu pehme. Lisa siis maasikad ja keeda veel minutijagu. Sega tärklis vähese koguse külma veega ja nirista tärklisesegu potti. Kuumuta kuni kissell pakseneb ja muutub läbipaistvaks. Tõsta tulelt ja jahuta. Serveeri koos vahukoore või vanillijäätisega või joo kruusist.