Vahukomm
- 125 ml sooja vett
- 2 sl kiiresti lahustuvat želatiinipulbrit
- 300 g ekstrapeent suhkrut
- 1 dl glükoosisiirupit
- 125 ml vett
- 1 tl vanillisuhkrut
- 200 g tuhksuhkrut
- 30 g maisitärklist
Pane soe vesi elektrilise mikeseri kannu ja lahusta selles kiirelt segades želatiinipulber. Pane suhkur, glükoos ja ülejäänud vesi potti. Kuumuta segades kesmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud.
Tõsta kuumust ja lase segu keema (kui sul on suhkrutermomeeter, siis kasuta seda ja jälgi, kuni temperatuur tõuseb 115 kraadini.) Lase segul 5 minutit muliseda. Pane mikser kiiretel pööretel tööle ja vala želatiinisegule juurde kuum siirup. Lisa vanilliseemned või -ekstrakt. Töötle segu 5-7 minutit, kuni moodustub tihke, valge ja pisut voolav vaht.
Kata kandiline küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja vala segu vormi. Suru kergelt peale teine küpsetuspaber ja silu väiksema vormiga pind siledaks. Pane vorm külmkappi ja lase seista paar tundi kuni kogu öö.
Sega omavahel tuhksuhkur ja maisitärklis. Raputa segu läbi sõela lauale asetatud küpsetuspaberi peale. Eemalda vormilt pealmine paber ja keera vorm kummuli suhkrusegule. Eemalda alumine paber ja raputa kogu vahukommi pind suhkruseguga üle.
Vahukommi lõikamiseks puuderda nuga tuhksuhkrus või kasuta tuhksuhkrus keerutatud küpsisevorme. Lõika meelepärased kujundid ja raputa tuhksuhkru seguga küljed üle. Soovi korral võid kommid üle raputada jõhvikajahuga, lisada sulatatud šokolaadi või mõnda hapukat moosi.
Vahukommid on maitsvad kuuma kakao lisandina. Valmista kakao mõrukakaost ja lisa kuumale joogile vahukommid.