Tatrajahust piparkoogid

Kogus: ca 800 g

  • 200 g võid
  • 2 dl  suhkruroosiirupit
  • 2 sl piparkoogimaitseainet
  • 2 muna
  • 400 g toortatrajahu
  • 100 g mandlijahu
  • 2 sl toorkakaod
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola

Sulata kastrulis või koos siirupiga. Jahuta veidi. Lisa sinna ka piparkoogimaitseaine ning sega juurde munad. Sega jahud küpsetuspulbri ja soolaga. Ühenda omavahel jahusegu ja või-siirupi segu. Sega tainas ühtlaseks, vormi palliks, tõsta majapidamiskilesse ja aseta paariks tunniks külmkappi. Rulli tainas jahusel pinnal lahti, lõika meelepärased kujundid ja tõsta siis need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-200 kraadi juures ca 10 minutit, kuni piparkoogid on küpsed, kuid mitte pruunistunud.