Tummine šokolaadikook kaneeli ja tšilliga

Vaja läheb:

  • 200 g šokolaadi (vähemalt 70% kakaosisaldusega)
  • 125 g võid
  • 5 muna
  • 125 g tumedat muscovado suhkrut
  • 2 tl kaneeli
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 0,5-1 tl tšillipulbrit
  • näpuotsaga soola
  • Kaunistamiseks tuhksuhkrut, tšilliniite (soovi korral) ja vaarikaid.

Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Aseta 20 cm lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber ja määri servad võiga. Tükelda või ja šokolaad kastrulisse, sulata madalal kuumusel ja lase veidi jahtuda.

Eralda munavalged kollastest ja vahusta munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Nüüd vahusta munakollased suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Lisa munakollasevahule kaneel, vanillisuhkur ja tšillipulber. Lisa esialgu vähem tšillipulbrit, saad hiljem tainast maitstes seda vajadusel lisada. Sega hulka šokolaadi-võisegu. Maitse nüüd tainast ja kui soovid tugevamat tšillimaitset, lisa tšillipulbrit. Lõpuks sega tainast õrnalt alt üles tõstes selle hulka munavalgevaht.

Vala tainas vormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, võimalusel järgmise päevani. Kaunista tuhksuhkru, tšilliniitide ja vaarikatega.