Tummine rabarbri-šokolaadikook

6 dl nisujahu

  • 3 d  tumedat muscovado-suhkrut
  • 4 sl (suure kuhjaga) naturaalset kakaopulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,25 tl soola
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 dl oliiviõli
  • 4 dl külma vett
  • 1 sl valge veini äädikat

Rabarberisegu:

  • 300 g rabarbereid, tükeldatud ja kooritud kogus
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 sl tärklist
Sega kuivained omavahel, lisa ülejäänud ained ning sega, kuni saad ühtlase taina. Sega rabarberitükid suhkru ja tärklisega ning lisa segades tainale. Vala tainas võiga määritud vormi (24 x 32 cm) ning küpseta 175 kraadi juures u 35 minutit.
Soovitused:
Võid retseptis asendada 1dl nisujahu sama koguse rukkijahuga.
Soovi korral lisa kooki ka veidi kõrvitsa- ja päevalilleseemneid.
Soodat ja küpsetuspulbrit on lisatud koogile triiki teelusikatäis.