Toorjuustudessert musta seesami, mango ja lilleõitega

4 suurt või 8 väikest pokaali

  • 100 g digestiivküpsiseid
  • 25 g musta seesami kreemi
  • 2 sl tumedat muscovado suhkrut
  • 400 ml mangopüreed
  • 4 želatiinilehte
  • 1/2 tl yuzu koort (või asenda riivitud laimi koorega)
  • 170 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 ml vahukoort
  • 40 g ekstrapeent suhkrut
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 vanillikauna seemneid
  • söödavaid kuivatatud lilleõisi (nt rukkililled, saialilled, roosi õielehed vms)
Purusta küpsised peeneks ja ühtlaseks. Sega juurde musta seesami kreem, kuni kogu mass on ühtlast tooni. Lisa muscovado ja sega läbi. Jaota saadud küpsisesegu pokaalide vahel ära ja suru kergelt pokaali põhjale kokku. Muscovado annab desserdi alumisele kihile karamellist mekki.
Pane želatiinilehed külma vette umbes 4–5 minutiks ligunema. Kuumuta potis mangopüree. Tõsta pott tulelt, pigista želatiinilehtedest ülearune vesi välja ja sega need kuumutatud mangopüreesse, kuni on täielikult sulanud. Sega juurde yuzu (või laimi) koor. Jaota mangosegu pokaalide vahel ära. Tõsta pokaalid vähemalt 3 tunniks külmkappi, et mangopüree tarretuks.
Sega kokku vahukoor ja ekstrapeen suhkur. Vahusta pehmeks vahuks, lisa toorjuust, sidrunimahl ja pikkupidi poolitatud vanillikaunast kraabitud vanilliseemned. Vahusta mikseriga veel veidi, kuni saad õhulise toorjuustukreemi. Jaota kreem pokaalidesse. Puista igale pokaalile värvilisi kuivatatud lilleõisi. Serveeri kohe või pane veel mõneks ajaks enne serveerimist pokaalid külmkappi.
Veinisoovitus:  Nvy Passionfruit sparkling