Tatrajahust rullbiskviit porgandi ja apelsiniga

Täidis:

  • 200 g ricotta kohupiima
  • 50 g Kreeka jogurtit
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • poolelt apelsinilt riivitud koor
  • u 300 g apelsinimarmelaadi

Biskviit:

  • 6 muna
  • 100 g heledat muscovado suhkrut
  • 50 g hästi peenelt riivitud porgandit
  • 100 g toortatrajahu
  • 1 kuhjakesega tl küpsetuspulbrit
  • kaunistuseks:  tuhksuhkrut, poolelt apelsinilt riivitud koor, u 50 g riivitud või laastudeks tõmmatud tumedat šokolaadi
  • lisaks tavalist kristallsuhkrut rullbiskviidi vormimiseks
Valmista esmalt täidis. Mikserda kokku ricotta, Kreeka jogurt ja vanillisuhkur. Sega hulka riivitud apelsinikoor. Tõsta külmkappi ootele.
Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks heledaks vahuks. Sega õrnalt hulka peenelt riivitud porgand. Sega toortatrajahu küpsetuspulbriga. Sõelu jahusegu õhukese kihina munavahule. Sega hästi õrnalt, tainast alt üles tõstes jahu munavahu hulka. Ära liiga palju ega liiga kaua sega, munavaht peab jääma kohevaks, muidu vajub biskviit ahjus kokku.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Vala tainas küpsetuspaberile. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Sel ajal, kui biskviit on ahjus, tõsta lauale puhas küpsetuspaber ja puista sellele õhuke kiht suhkrut. Kui biskviit on küpsenud, tõsta ta küpsetuspaberi servadest hoides tagurpidi suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalda õrnalt maha rullides ahjus kasutatud küpsetuspaber.  Rulli biskviit soojalt küpsetuspaberi abil rulliks ja lase 15-20 minutit jahtuda.
Seejärel rulli tagasi lahti. Määri biskviidile apelsinimarmelaad nii, et ühest pikemast servast jääb paar sentimeetrit vabaks. Marmelaadile määri ricottakreem, nad võivad omavahel seguneda. Rulli biskviit nüüd uuesti kokku, nii et täidiseta serv jääb kõige viimaseks.
Lõika rullbiskviidilt ebatasased otsatükid ära. Kaunista tuhksuhkru, riivitud apelsinikoore ja šokolaadiga. Lõika tükkideks ja naudi.