Tikri clafoutis

  • 300 g tikreid
  • 3 muna
  • 3 sl heledat muscovado suhkrut
  • 1/2 tl soola
  • 150 ml rõõska koort
  • 150 ml piima
  • 2 sl maapähklivõid
  • 50 g võid
  • 150 g (mandli)jahu
  • 1 sl võid vormi määrimiseks

Serveerimiseks soovi korral jäätist (vanilli või karamelli-meresoola)

Pane ahi soojenema 200 kraadi peale. Puhasta tikrid ja kalla võiga määritud umbes 23 cm läbimõõduga pirukavormi põhjale (ära kasuta lahtikäivat vormi, sest tainas on võrdlemisi vedel).
Löö munad kausis suhkruga lahti. Lisa sool. Vala juurde koor ja sega tainasse jahu, lisa piim. Sulata või ja lisa sulavõile maapähklivõi ning sega hoolega. Lisa segu tainale. Vala tainas tikritele ja küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit kuni kook on pealt kaunis kuldpruun. Lase pisut jahtuda ja paku leigelt koos jäätisega.