Tagurpidi rabarberikook mandlijahuga

  • Umbes 5 peenemat rabarbrivart, 5 cm tükkidena
  • 4 sl heledat suhkrusiirupit
  • 1 dl vett
  • väike jupp värsket ingverit
  • 1 vanillikaun, seemned noaga välja kraabitud
  • 200 g mandlijahu
  • 150 g toortatrajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl mooniseemneid
  • soola
  • 100 g võid, toasoojana
  • 1 dl suhkruroosiirupit
  • 3 muna
  • 1 sidruni koor
  • 2 dl maitsestamata jogurtit
Aseta potti rabarbritükid, siirup, vesi, ingver ja vanilliseemned ning kuumuta segu keskmisel kuumusel mõned minutid, et rabarber ei muutuks päris pehmeks ja hakkab tekkima kergelt karamelline kaste. Seejärel võid rabarbritükid segust välja tõsta ning kastet veidi siirupisemaks keeta.
Sega ühes kausis mandlijahu, tatrajahu, küpsetuspulber, mooniseemned ja sool. Teises kausis vahusta toasoe või, siirup ja sidrunikoor. Lisa munakollased ning vahusta kõik ühtlaseks. Lisa jogurt, sega läbi ja ühenda saadud segu jahuseguga. Puhasta mikseriotsad ning vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega vahustatud munavalged õrnalt tainasse.
Pane 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber ja sulge vorm. Kalla põhjale esmalt rabarbrid koos siirupiga ja seejärel vala rabarbisegule ühtlase kihina tainas. Silu taina pind ja küpseta kooki 180-kraadi juures umbes 50 minutit kuni tund. Võta kook ahjust ja lase paarkümmend minutit seista. Tõmba noaga koogi küljed seinte küljest lahti ja kummuta kook tagurpidi taldrikule.
Juurde võid pakkuda vanillikastet või –jäätist.