Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

kaheksale

Põhi

  • 150 g toasooja võid
  • 150 g suhkrut
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 100 g Kreeka jogurtit
  • 75 g mandlijahu
  • 75 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kate

  • 0,5 dl punast veini
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 400 g rabarberit
  • 200 g (külmutatud) maasikaid
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • 1 sl maisitärklist

Koogipõhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa ükshaaval munad ja jogurt. Sega kokku mandlijahu, jahu ja küpsetuspulber ning sega tainasse.

Katte valmistamiseks kuumuta pannil veini ja suhkrut vaiksema kuumuse juures, kuni suhkur on sulanud. Tõsta kuumust ja lase segul muliseda u 5 minutit, kuni segu hakkab juurde võtma soojemaid toone ja lõhnab karamelliselt. Lisa või ja sega ühtlaseks. Viiluta rabarber paarisentimeetristeks juppideks, lisa maasikad (kui kasutad värskeid maasikaid, siis poolita need ning külmutatud maasikate puhul lõika samuti suuremad marjad pooleks). Sega rabarbrid-maasikad vanillisuhkru ja tärklisega läbi. Vala veinikaramell võiga määritud u 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi põhjale (parem on siin kasutada kinnise põhjaga vormi, et vedel sisu küpsemise ajal plehku ei paneks. Lisa rabarberi-maasikasegu, tõsta peale tainas ja aja ühtlaselt laiali. Kui kasutad kuumuskindla käepidemega panni, võid marjad ja taina kohe ka sinna lisada.

Küpseta 180-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni kook on kena ja kuldpruun. Lase 15 minutit jahtuda, seejärel kummuta serveerimisalusele ja lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Kui kummutamise käigus veidi katet paigast nihkub või koogilt kukub, siis tõsta see lihtsalt koogile tagasi. Serveeri soovi korral koos vanillijäätisega.