Tagurpidi õunakook tüümianiga

Põhi:

  • 75 g toasooja võid
  • 50 g Demerara suhkrut + 1 sl õuntele peale puistamiseks
  • noaotsatäis soola
  • 2 õuna (225 g)
  • 2 sl värsket hakitud tüümiani
Sega toasoe või suhkru ja näpuotsatäie soolaga. Puista peale 1 sl hakitud värskest tüümianist. Vooderda 20 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga ning määri või vormi põhjale. Lõika õunad sektoriteks, eemalda südamik ning lõika siis viiludeks. Lao õunaviilud vormi võikreemi peale. Puista peale ülejäänud tüümian ja 1 sl suhkrut.

Tainas:

  • 100 g  toasooja võid
  • 50 g Demerara suhkrut
  • 110 g jahu
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
Sega toasoe või suhkruga, lisa muna ja sega läbi. Lõpuks lisa ka kaneeli ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Kui oled taina ühtlaseks seganud, vala see vormi õunte peale ja määri õrnalt laiali. Küpseta 180-kraadi juures umbes 30 minutit. Lase koogil umbes 15 minutit vormis jahtuda. Kummuta seejärel kook taldrikule, nii et õunad jäävad pealepoole. Kook maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.