Suvine marjatort mandlibiskviidi, mascarpone ja valge šokolaadiga

Kaheksale

Põhi:

Vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega kokku tärklis, mandlijahu ja küpsetuspulber ning lisa ettevaatlikult segades munavahule koos riivitud sidrunikoorega.
Jaga tainas kahte 20 cm läbimõõduga koogivormi, mis on eelnevalt rasvainega määritud ja kergelt tärklisega üle puistatud. Küpseta koogipõhju 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit. Kui need hakkavad küpsetuse lõpufaasis liialt tumenema, alanda veidi kuumust. Jahuta koogipõhjad vormides tagurpidi küpsetusrestile tõstetult – nii ei vaju põhi liialt kokku. Lõika mõlemad jahtunud koogipõhjad kaheks võrdseks kihiks.

Täidis ja kate:

  • 500 g mascarponet 
  • 3 dl vahukoort
  • 100 g valget šokolaadi
  • 1 sl riivitud sidrunikoort
  • 1 sl vanillisuhkrut 
  • 300 + 200g maasikate ja mustade sõstarde segu
  • 4-5 sl suhkrut
  • 2-3 sl apelsinilikööri (nt Cointreau)
  • 1 sl tuhksuhkrut 
  • sorts sidrunimahla
  • lisaks värskeid marju, kibuvitsaõisi
Hõõru 300 grammi marju koos suhkruga vedelamaks massiks, lisa sidrunimahl ja liköör. Seejärel sulata šokolaad vesivannil, vahusta vahukoor koos mascarpone’ga ja lisa kergelt jahtunud šokolaad, riivitud sidrunikoor ja vanillisuhkur.
Tõsta alumine koogi põhjatükk serveerimisalusele, immuta vedela marjaseguga, tõsta peale mascarponesegu ja kata tükeldatud marjadega. Korda sama kõikide kihtidega. Kata kook üle jäänud mascarponeseguga ja lase külmikus vähemalt paar tundi, soovitavalt üle öö seista.
Serveerimisel püreesta üle jäänud marjasegu ja pressi läbi sõela. Kaunista kook marjade ja kibuvitsaõitega, vala peale saadud marjakaste ning puista lõpetuseks üle veel tuhksuhkruga.