Soolasiig peediga

  • 1 siig
  • 2 sl soola
  • 1 sl heledat muscovado suhkrut
  • 3 sl riivitud peeti (eelnevalt ahjus röstitud või keedetud)
  • 1 sibul
Puhasta kala ja fileeri. Lõika filee väikesteks suupärasteks tükkideks. Lao karpi vaheldumisi soola, suhkru, hakitud sibula ja riivitud peediga. Sega hoolega karpi raputades. Lase külmkapis paar tundi kuni öö läbi maitsestuda.

Salat:

  • 2 keedetud muna
  • 1 kurk
  • 1 keedetud porgand
  • Ürdikaste:
  • 1 munakollane
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 tl sinepit
  • 2 tl sidrunimahla
  • soola
  • 1 tl pruuni roosuhkrut
  • ürte (till, roheline sibul, petersell)
  • 2 dl rapsiõli
  • 1 dl hapukoort või Kreeka jogurtit
Pane munakollane, sool, suhkur, sinep ja sidrunimahl kaussi ja sega saumikseriga ühtlaseks. Lisa peene joana pool õlikogusest. Ülejäänud õli pane koos ürtidega köögikombaini ja töötle, kuni saad ühtlase pasta. Lisa pasta majoneesile ja töötle veel paar minutit saumikseriga. Sega hapukoor kastme hulka.
Aseta salat kihiti pokaalidesse. Kõige alla tõsta soolatud kala, seejärel riivitud ja pisut sõelal nõrutatud kurk, hakitud muna ja kõige peale lusikatäis kastet. Peale raputa riivitud porgandit.