Šokolaadiga kaetud maasikad

  • värskeid maasikaid
  • vähemalt 100 g tumedat šokolaadi (et oleks mugav katta)
  • vähemalt 100 g valget šokolaadi
  • toiduõli
  • meelepäraseid lisandeid (hakitud pähkleid, kookoshelbeid, küpsisepuru, seemneid vms)
  • grilltikke
  • tikkude hoidmiseks suhkrut

Pese maasikad ja kuivata korralikult. Lükka marjad grilltikkude otsa nii, et tiku ots jääks enam-vähem marja keskele. Sulata väikeses kausis šokolaad, lisa sellele teelusikatäis (või isegi veidi rohkem) õli, et šokolaad muutuks vedelamaks ning et tulemus jääks ühtlane ja läikiv. Kasta maasikad grilltikust kinni hoides sulatatud šokolaadi sisse. Võid katta maasikad üleni või jätta veidi marja ka näha, nagu mina tegin. Lase liigsel šokolaadil maha valguda ja kaunista näiteks kookoshelveste, pähklipuru või teist värvi sulatatud šokolaadiga. Torka valmis tikud suhkruga täidetud joogiklaasi. Hoia serveerimiseni külmkapis.