Seanahakrõpsud suitsujuustukreemiga

Suitsujuustukreem:

  • 400 ml 35% koort
  • 200 ml piima
  • 560 g suitsujuustu
  • 4 viilu saia
  • soola
Eemalda juustul nahk ja tükelda. Lõika ära saia koorik. Vala potti koor ja piim ning kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud juust ja sai segusse. Kuumuta veel pisut ja püreesta kreem köögikombainis. Maitsesta soolaga. Pressi läbi sõela ja pane külmkappi jahtuma. Jahtumise ajaks kata kreem toidukilega, et ei tekiks pinnale nahka.

Minisaiad:

  • 320 g nisujahu
  • 190 ml käesooja piima
  • 10 g pärmi
  • 6 g soola
  • sulatatud võid
  • fenkoliseemneid
Sega piima ja pärm omavahel, lisa segu soolaga segatud jahule ja sõtku tainast umbes 10 minutit masinaga või 15-20 minutit käsitsi. Pane tainas kaussi, aseta sellle rätik ja kata kauss toidukilega. Lase pool tundi kerkida. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks, lase rätiku all 10 minutit veel kerkida ja lõika vormiga väikesed ringid. Määri sulatatud võiga ja puista üle fenkoliseemnetega. Küpseta 220 kraadi juures 5 minutit.

Seanahakrõpsud:

  • seanahka
  • soola
  • sinepipulbrit
Puhasta seanahk rasvast. Leota seanahka vees umbes 2 tundi, vahetades aeg-ajalt vett. Keeda seanahk pehmeks (1-2 tundi). Aseta seanahk küpsetuspaberile ja kuivata seda öö läbi 70 kraadises ahjus. Enne serveerimist friti 220-kraadises õlis. Maitsesta soola ja sinepipulbri seguga.

Sinepimajonees:

  • 4 suurt munakollast
  • 75 g sinepit (Dijoni sinepit, kanget sinepit, magusat sinepit)
  • 3 g soola
  • 400 ml õli
  • 15 ml õunaäädikat
  • näpuotsaga fariinsuhkrut
Sega munakollased soola, sinepi, õunaäädika ja suhkruga. Lisa peene joana pidevalt segades õli, kuni kaste pakseneb. Kontrolli maitset.