Sidruniküpsised

Sidrunikreem

  • 100 g suhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 3 munakollast
  • näpuotsaga soola
  • 60 ml värskelt pressitud sidrunimahla
  • 60 g võid

Pane suhkur ja sidrunikoor kaussi ja sega näppude vahel, nii eraldub eeterlikke õlisid. Lisa munakollased, sega kohevaks. Pane sidrunimahl paksu põhjaga potti ja lase keema tõusta, keera kuumus madalamaks ja lisa sukru-munasegu. Pidevalt segades kuumuta kuni segu pakseneb, umbes 5 minutit. Kui segu on kreemisarnane lisa võikuubikud, tõsta pott tulelt ja sega, kuni või sulab. Vala segu läbi sõela purki ja jäta jahtuma. Jahtudes segu pakseneb veelgi.

Küpsised

Sega suhkur ja sidrunikoor kausis näppude vahel pigistades. Lisa munakollased, sulatatud või, sidrunimahl ja vanillisuhkur, sega kõik ühtlaseks. Eraldi kausis sega jahu, sool ja küpsetuspulber ning lisa tainasse. Sega ühtlaseks ja tõsta tainas vähemalt 2 tunniks külmkappi ootele. Võid küpsetada küpsised ka järgmisel päeval.

Vala taldrikule tuhksuhkur ja võta supilusikaga või jäätisekulbiga ports tainast, veereta seda tuhksuhkrus ja tõsta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta paralt suured vahed küpsistele. Suru teelusika seljaga lohk pallikesse ja tõsta sinna sisse 1 tl sidrunikreemi.
Küpseta küpsiseid 180 kraadises ahjus 9-12 minutit.

Küsiseid on hea hoida suletud karbis