Sidrunikook

Põhi:

  • 2 dl kaerajahu
  • 1 dl nisujahu
  • 100 g külma võid
  • 2 spl heledat muscovado suhkrut
  • 3 munakollast
  • 1 spl jääkülma vett
  • 1 sidruni riivitud koor (ainult kollane osa)

Sidrunitäidis:

  • 2 dl vahukoort
  • 2 muna
  • 3 munakollast
  • 1 dl suhkrut
  • 125 ml sidrunimahla ( u. 2 sidrunit)
Pane põhja jaoks ained köögikombaini ja töötle, kuni moodustub tainapall. Keera tainas toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Rulli tainas jahusel laual või kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks (umbes 3 mm). Määri lahtikäiva põhjaga vorm võiga ja vooderda tainaga vormi (23 cm läbimõõduga ümmarguse või ristkülikukujulise 12 x 38 cm) põhi ning küljed. Pane vorm tunniks külmkappi.
Aseta taina peale küpsetuspaber ja sellele raskus (mina kasutasin kuivatatud ube) Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit. Eemalda paber ja raskus ning küpseta veel 10 minutit, kuni põhi on ilus kuldne.
Täidise valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega juurde koor ja sidrunimahl. Vala läbi sõela eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 140 kraadi juures 35 minutit. Lase jahtuda ja tõsta tahenemiseks paariks tunniks külmkappi. Serveerimisel puista pinnale tuhksuhkrut.