Rubiinikook

Põhi

  • 350 g keedetud ja riivitud peeti
  •  100 g võid
  •  200 g tumedat šokolaadi
  •  4 muna
  •  100 g heledat muscovado suhkrut
  •  100 g suhkrut
  •  2 sl kakaopulbrit
  •  100 g mandlijahu
  •  sutsuke soola

Kreem

  •  200 ml 35% koort
  •  1 kuhjaga sl tuhksuhkrut
  •  250 g mascarponet
  •  1-2 tl purustatud kardemoni
  •  Katteks ühe-kahe granaatõuna seemned
 Purusta peet saumikseriga või köögikombainis püreeks. Sulata paksupõhjalises potis madalal kuumusel võitükid koos tükeldatud šokolaadiga. Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased poole muscovado suhkruga. Sega omavahel või-šokolaadisegu ja munakollasevaht. Lisa peedipüree. Lisa tainasse mandlijahu, kakao ja näpuotsaga soola, sega õrnalt ühtlaseks. Vahusta munavalged valge suhkruga tugevaks vahuks. Lisa õrnalt segades taina hulka.
 Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse 24 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit. Lase enne kaunistamist põhjal täielikult jahtuda, kõige parem, kui põhi saaks öö (või päeva) läbi külmkapis seista.
 Kreemiks vahusta vahukoor tuhksuhkruga, lisa toasoe mascarpone koos kardemoniga ja sega edasi vahustades ühtlaseks. Määri kreem tordile ja kaunista granaatõunaseemnetega.