Roheline avokaadokeeks mooniseemnetega

  • 2 küpset avokaadot
  • 50 g võid, toasoojana
  • 2,5 dl rafineerimata roosuhkrut 
  • 4 muna, valged ja kollased eraldatuna
  • 50 g mandlijahu (või peeneks jahvatatud mandleid)
  • 50 g mooniseemneid
  • 100 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 2 sl sidrunimahla
  • tuhksuhkrut viimistelmiseks
Vahusta toasoe või suhkruga. Püreesta avokaadod köögikombainis sidrunimahlaga. Sega munakollased ükshaaval või-suhkrusegusse. Lisa avokaadopüree. Sega omavahel jahu, mooniseemned, mandlijahu, küpsetuspulber ja sool. Ühenda omavahel mõlemad segud. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega kolmes osas ülejäänud ainetega, tainast ettevaatlikult alt üles tõstes. Kalla tainas võiga määritud ja/või küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga vormi ning küpseta 160-170 kraadi juures umbes 50 minutit. Küpsust kontrolli tikuga, koogi sisse torgatud puidust tikk peaks jääma puhtaks. Tõsta ahjust, eemalda vorm ning lase restil jahtuda.

Avokaadokreem

  • 1 küps avokaado
  • 200 g tuhksuhkrut 
  • 200 g toorjuustu või mascarpone‘t, toasoojana
  • 2 sl sidrunimahla
Purusta avokaado sidrunimahlaga. Sega toasoe toorjuust ühtlaseks, kalla juurde avokaadosegu ja tuhksuhkur ning sega ühtlaseks. Poolita kook horistontaalselt ning määri kreem vahele. Koogi peale puista tuhksuhkrut. Lase jahedas taheneda. Kook maitseb hästi ka järgmisel ja ülejärgmisel päeval, sest avokaado hoiab koogi mahlasena.