Rabarbrikook vahukoore ja maasikatega

kaheksale

Põhi

  • 150 g võid+ 1 sl vormi määrimiseks
  • 3 muna
  • 2 dl  rafineerimata roosuhkrut
  • 2 dl hapukoort (20%)
  • 1 tl riivitud apelsinikoort
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 250 g tükeldatud rabarbrit
  • 2-3 tükeldatud maasikat

Katteks

  • 400 g maasikaid
  • 2 dl vahukoort
  • poole apelsini mahl
  • 3 sl suhkrut
  • 1 tl  vanillisuhkrut
  • 2 sl mandlilaaste (soovi korral)

Põhja valmistamiseks sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga, kuni suhkur on sulanud. Lisa munavahule hapukoor, apelsinikoor ja sulavõi ning lisa segades küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa rabarberi- ja maasikatükid ning vala tainas võiga määritud, u 30 x20 cm mõõtu küpsetusvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. Kontrolli puust tikuga – kui koogi sisse torgatud tikk tuleb puhtana välja, on kook valmis. Lase täielikult jahtuda.
Enne serveerimist puhasta ja tükelda maasikad ja sega eraldi nõus 2 sl suhkru ning apelsinimahlaga. Lase u 5 minutit maitsestuda. Seni vahusta koor 1 sl suhkru ja 1 tl vanillisuhkruga. Tõsta vahukoor koogile ja kata maasikaseguga ja maasikatest nõrgunud vedelikuga. Soovi korral rösti pannil kergelt mandlilaastud ja lisa ka need. Serveeri.