Rabarbrikook valge šokolaadiga

kaheksale

Põhi

Täidis

  • 300 g rabarberivarsi
  • 3 sl suhkrut

Kate

  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl hapukoort
  • 1 sl jahu
  • 100 g valget šokolaadi
  • 1 tl vanillisuhkrut

Sega lauamikseri abil pudiks jahu, maitseained, tükeldatud külm või ja suhkur. Lisa muna ja sega veel, kuni saa ühtlase taina. Patsuta see käte vahel palliks, mässi köögikilesse ja jäta külmikusse 30 minutiks tahenema.

Samal ajal tükelda rabarbrivarred u 10 cm pikkusteks ja 1 cm jämedusteks kangideks. Lase u 5 dl vett koos 3 sl suhkruga keema ja kalla potti rabarbrikangid. Võta kohe pott tulelt ja kata kaanega. Lase 5 minutit pehmeneda, seejärel tõsta rabarber vedelikust välja ja lase veidi jahtuda.*

Rulli tainas lahti ja tõsta u 25 cm läbimõõduga, näiteks lahti käiva põhjaga, metallist koogivormi. Rulli tainarull üle vormi, et liigne tainas eemalduks ja torgi kahvliga tainapõhi parema läbiküpsemise nimel auguliseks. Tõsta vorm 10 minutiks sügavkülma- nii ei tõmbu tainas hiljem ahjus liigselt kokku. Seejärel küpseta 200-kraadi juures 15 minutit.

Tõsta rabarber poolküpsele tainapõhjale, suunaga keskelt äärte poole. Jäta u 5 kenamat punast varretükki kaunistamiseks kõrvale. Vahusta katteks muna suhkru ja vanillisuhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, sõelu sekka jahu ning sega läbi. Viimasena sega sekka ka 50 g peeneks riivitud šokolaadi. Kalla segu vormi ja tõsta peale järele jäänud rabarbrivarred. Tükelda järele jäänud šokolaad ja pudista koogile. Tõsta ahju tagasi ja alanda kuumus 180-kraadini. Küpseta u 25-30 minutit, kuni kook on kena ja kuldse jumega. Enne serveerimist ja lahti lõikamist lase koogil täielikult jahtuda.

*)- jäta rabarbrikeeduvesi alles ja valmista sellest morssi. Kurna, jahuta ja lisa ainult veidi mullivett .