Rabarberi-juustukook küpsisetükkidega

Vaja läheb:

Koori ja tükelda rabarberid (noori varsi pole vaja koorida) ning pane need koos 3 sl muscovado suhkru ja kaneelisuhkruga potti seisma seniks, kuni rabarberitest mahl välja tuleb. Seejärel keeda rabarberid madalal kuumusel moosiks. Keetmise lõpupoole lisa segades juurde umbes 5 sl mucovado suhkrut. Seejärel püreesta kogu mass ühtlaseks. Kui püree liiga hapu tundub, lisa veel suhkrut. Lase segul jahtuda.

Põhi:

  • 150 g kaeraküpsiseid
  • 50 g sulatatud võid
Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks puruks, lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks massiks. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale (Ø20cm).

Täidis:

  • 100 g valget šokolaadi
  • 550 g toasooja toorjuustu
  • 125 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 150 g kaeraküpsiseid
Sulata šokolaad veevannil ning sega see kokku toorjuustuga. Seejärel lisa segades juurde kohupiim ja käte vahel peenemaks tükkideks murendatud küpsised. Kõige viimasena sega täidisesse pool rabarberipüreest. Vala täidis koogivormi ning lase üleöö koogil jahedas taheneda.
Vahetult enne serveerimist kata kook ülejäänud rabarberipüreega ning kaunista küpsisepuruga.