Pretzel kringlitest põhjal marjakattega toorjuustu-sinihallitusjuustukook
Kogus: 10-12-le
Koogipõhi
- 100 g pretzel kringleid
- 75 g võid
- 2-3 sl heledat suhkrusiirupit
Koogipõhja valmistamiseks purusta pretzel kringlid kas köögikombainis või tainarulli abi. Küpsisepuru võib jääda pisut tükiline. Sulata või ja lisa küpsisepurule sulatatud või ja siirup. Sega läbi ning kalla siis küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24-cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Suru segu tugevalt kokku ja küpseta siis 180 kraadi juures ca 10 minutit. Tõsta ahjust välja ja jahuta.
Toorjuustu-sinihallitusjuustukiht
- 2,5 dl vahukoort
- 400 g toorjuustu, toasoojana
- 70-100 g sinihallitusjuustu
- 3-5 sl rafineerimata roosuhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Toorjuustu-sinihallitusjuustu vahekihi valmistamiseks tõsta esmalt veidi koort kastruli põhja ja pudista sinna sisse sinihallitusjuust. Lase pliidil vaiksel kuumusel sulada aeg-ajalt segades. Kui segu jääb liiga tükiline, võid selle saumikseriga ühtlaseks purustada. Vahusta ülejäänud koor suhkru ja vanillisuhkruga. Vispelda toorjuust kreemjaks. Lisa toorjuustule sulatatud ja jahutatud sinihallitusjuustusegu ja sega ühtlaseks. Võid juustusegu läbi sõela kallata, nii jäävad sinakad hallitusega tükid sõelale. Ühenda omavahel vahukoor ja toorjuustu-sinihallitusjuustusegu ja kalla siis koogipõhjale. Lükka ühtlaselt laiali ja tõsta jahedasse.
Marjakiht
- 300-400 g maasikaid, tükeldatuna
- 100 g mustikaid
- 2 dl vett või hapukat mahla
- 1 dl tarretisesuhkrut
Pealmise marjakihi valmistamise jaoks lao esmalt tükeldatud marjad koogile. Kuumuta kastrulis 2 dl vett või mahla ja lisa siis vähehaaval pidevalt segades tarretisesuhkur. Keeda, kuni vedelik selgineb, jahuta veidi ja kalla siis koogile laotud marjadele esmalt õhuke kiht ja seejärel paksem tarretisekiht. Kui tarretis liiga tugevaks tarretub enne koogile panemist, võib seda üles soojendades uuesti vedeldada.
Tõsta kook külmkappi, kuni pealmine kiht on tarretunud.