Pontšakad maguskartuli-pannkoogid

  • u 600 g maguskartulit (u 2 keskmist)
  • 200 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl suhkrut
  • 3 muna
  • 1 dl täispiima
  • 50 g sulatatud võid
  • õli praadimiseks
  • suhkrusiirupit peale niristamiseks
  • hapukoort või maitsestamata jogurtit serveerimiseks

Pese maguskartulid korralikult puhtaks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud vormi või ahjuplaadile ja küpseta ahjus 240 kraadi juures u tund kuni sisu on pehme. Lase bataatidel pisut jahtuda ja eemalda koor. Lõplik bataadimass on u 500 g.

Sega sõelutud jahu ülejäänud kuivainetega. Teises kausis sega munakollased piima ja võiga. Lisa kuivainesegule ja sega läbi. Seejärel sega hulka küpsetatud maguskartul ja viimasena õrnalt vahustatud munavalged. Tainas tuleb hästi paks, aga kui soovid, või piima juurde lisada.

Kuumuta pannil õli. Tõsta supilusikaga tainas pannile, aja tainast vajadusel lusikaga laiali ja prae pannkooke keskmisest pisut madalamal kuumusel 3-4 minutit kuni need on enam vähem läbi küpsenud ja äärtest pruunistunud. Keera ümber ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.

Söömisel nirista kookidele suhkrusiirupit ja paku kõrvale hapukoort või maitsestamata jogurtit.