Pannkoogid veriapelsini-karamellikastmega

Kolmele-neljale

Pannkoogid

  • 2 muna
  • ¼ tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 1,5 dl piima
  • 1 dl vett
  • 1,25 dl jahu
  • killuke võid

Apelsini-karamellikaste

  • 3 veriapelsini mahl ja ühe apelsini riivitud koor
  • 1 dl  heledat siirupit
  • 50 g võid
  • 2-3 sl apelsinimaitselist likööri (nt. Grand Marnier) või Campari’t

Serveerimiseks

  • 2 veriapelsini 
  • vanillijäätist

Kastme valmistamiseks pressi apelsinidest mahl, sega potis siirupiga ja kuumuta u 5 minutit, kuni vedelik muutub veidi paksemaks. Lisa tükeldatud või, apelsinikoor ja alkohol ning kuumuta segades veel 3-5 minutit, kuni kaste on siirupise moega (võid kastme valmis teha ka mõned päevad varem (säilita külmikus), et pannkoogitegu eriti lihtsalt sujuks). 

Lõika serveerimiseks mõeldud apelsinidelt terava noaga koor ning viiluta õhukeselt või fileeri – lõika membraanide vahelt viljaliha sektoritena välja. 

Pannkookide valmistamiseks pane kõik koostisained peale või blenderisse ja töötle ühtlaseks. Sulata pannil või, lisa blenderisse ja sega veel korraks läbi. Lase segul võimalusel nii 15 minutit taheneda, seejärel tõsta õhuke kiht kuumale pannile (samale, millel võid sulatasid) ja küpseta õhukesed ülepanni pannkoogid keskmise kuumuse juures mõlemalt poolt kuldseks. Kui kasutad mittenakkuva pinnaga panni, siis võid ega õli rohkem lisama ei pea. 

Voldi pannkoogid veerandikeks, vala pannile apelsinikaste ja tõsta sinna tagasi pannkoogid ning kuumuta koos kergelt, nii et koogid kastmest korralikult läbi imbuksid. Jaga taldrikutele, nirista peale pannile jäänud kastet ja serveeri koos jäätisepallide ja apelsiniviiludega.