Peet & mädarõigas

Suitsupeet

  • peeti
  • soola
  • suhkrut
  • heina
  • lepalaaste
Rösti peete fooliumis soola ja suhkruga. Suitsuta ufogrillil 4–6 tundi. Koori ja viiluta.

Mädarõikamajonees

  • 750 g õli
  • 150 g munakollast
  • 50 g sinepit
  • 25 g õunaäädikat
  • 5 g soola
  • suhkrut 
  • 4 mädarõika mahl (värskelt pressitud)
Sega munakollane, sinep, äädikas ja sool kokku, lisa peene joana õli. Kõige lõpus sega juurde mädarõikamahl.

Tilliõli

  • 100 g tilli
  • 25 g peterselli
  • 25 g spinatit
  • 250 g õli
Blanšeeri ürte 15 sekundit ja jahuta. Kuivata ürdid ja püreesta õliga 5 minutit. Lase öö läbi marlil nõrguda. Serveerides lisa salatile soola, röstitud Kreeka pähkleid ja värskelt riivitud mädarõigast.