Peet & mädarõigas
Suitsupeet
- peeti
- soola
- suhkrut
- heina
- lepalaaste
Rösti peete fooliumis soola ja suhkruga. Suitsuta ufogrillil 4–6 tundi. Koori ja viiluta.
Mädarõikamajonees
- 750 g õli
- 150 g munakollast
- 50 g sinepit
- 25 g õunaäädikat
- 5 g soola
- suhkrut
- 4 mädarõika mahl (värskelt pressitud)
Sega munakollane, sinep, äädikas ja sool kokku, lisa peene joana õli. Kõige lõpus sega juurde mädarõikamahl.
Tilliõli
- 100 g tilli
- 25 g peterselli
- 25 g spinatit
- 250 g õli
Blanšeeri ürte 15 sekundit ja jahuta. Kuivata ürdid ja püreesta õliga 5 minutit. Lase öö läbi marlil nõrguda. Serveerides lisa salatile soola, röstitud Kreeka pähkleid ja värskelt riivitud mädarõigast.