Pähkli-tatrajahu põhjal purukook õuna-jõhvikatäidisega

Vaja läheb:

  • 4 dl mandli- või pähklijahu
  • 2 dl toortatra jahu
  • 1 dl rafineerimata roosuhkrut 
  • 1 tl vanillsuhkrut 
  • 80 g võid
  • 1 muna
  • u 0,5 dl vett
Sega omavahel jahud, suhkur ja vanillsuhkur. Lisa tükeldatud või ning näpi kõik ühtlaseks puruks. Seda on kõige mugavam teha köögikombainis pulse režiimi abil. Lisa muna, sega uuesti läbi ja lisa siis nii palju vett, et tekiks ühtlane tainapall.
Aseta tainapall umbes 30 minutiks külmkappi. Hiljem lõika tainas viiludeks ja laota siis umbes 26 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja külgedele. Suru käte abil tainas ühtlaseks.

Täidis:

  • 6-7 keskmise suurusega õuna
  • 2 dl kuivatatud jõhvikaid
  • 3-4 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 20 g võid
  • kaneeli ja kardemoni maitse järgi
  • sidrunimahla
Valmista täidis. Selle jaoks koori ja lõika õunad sektoriteks. Sulata pannil või, lisa suhkur, sidrunimahl ning kuumuta õunaviilud läbi nii, et need oleksid seguga kaetud. Lisa kuivatatud jõhvikad, kaneel ja kardemon. Tõsta täidis pannilt ja laota ühtlase kihina koogipõhjale.

Purukate:

  • 1 dl pähklijahu
  • 1 dl tatrajahu
  • 50 g võid
  • 1 dl rafineerimata roosuhkrut
Puru jaoks näpi purukatte koostisained ühtlaselt peeneks ja laota õunatäidise peale. Küpseta 180-200 kraadi juures umbes 40-45 minutit.
Serveerimiskaaslaseks sobib hästi vanillijäätis.