Õunatäidisega rullid
8 õunarulli
- 8 pehmet tortillat
- 500 g õunakoogitäidist *
- 50 g võid sulatatuna
- 0,5 dl kaneelisuhkrut
- serveerimiseks heledat siirupit
Pintselda ahjuvorm sulavõiga. Kasuta selleks pintslit, nii on kõige mugavam.
Laota tortilla laiali ja laota sinna paar lusikatäit õunakoogitäidist. Keera tortilla tihedalt täidise ümber rulli. Pintselda tortillarulli sulavõiga ja veereta siis kaneelisuhkrus. Lao tortillad eelnevalt võiga määritud ahjuvormi üksteise kõrvale.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 15-20 minutit kuni tortilla-õunarullid hakkavad kergelt kuldseks tõmbama.
Serveerides võid peale niristada heledat siirupit.
*Õunakoogitäidise võid valmistada järgmise retseptid järgi:
- 8 keskmise suurusega õuna koorituna ja tükeldatuna (kokku ca 1-1,2 kg)
- 1 sidruni mahl
- 50 g võid
- 2 tl kaneeli
- 1,5 dl heledat muscovado suhkrut
- 50 ml vett
- veidi soola
- 2 sl maisitärklist
Alusta sellest, et koori ja tükelda õunad. Kalla õuntele sidrunimahl ja sega läbi, et õunad ei pruunistuks.Sulata pannil või potis või koos kaneeliga ja lisa siis pannile või potti õunad, suhkur, vesi ja sool. Sega läbi, kata kaanega ja hauta umbes 5 minutit, kuni õunad on pehmed, kuid ei hakka veel lagunema. Sega väikeses kausis maisitärklis väikese koguse veega ja lisa siis õuntele. Sega läbi, kuumuta umbes minutijagu ja lase pakseneda. Kui soovid õunakoogitäidist pikemalt säilitada, siis tõsta see kuumalt steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Säilita jahedas.