Õlu & metsvaarikad

Õllejäätis

  • 100 g muscovado’t 
  • 50 g suhkrut
  • 100 g munakollast
  • 600 g piima
  • 200 g vahukoort
  • 1 l õlut
  • 50 g piimapulbrit
  • 80 g glükoosipulbrit
  • 1 leht želatiini
Sega suhkrud munaga. Lase piim ja koor keema, lisa munasegule. Kuumuta 82 kraadini. Keeda õlu poole võrra kokku, lisa piimapulber, glükoos ja želatiin, sega saumiksriga. Vala mõlemad segud kokku. Külmuta jäätisemasinas.

Metsvaarikamoos

Purusta kahvliga.

Kardemoniküpsis

  • 150 g suhkrut 
  • 200 g võid
  • 225 g jahu
  • 1 muna
  • 2 sl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl soola
Sega külm või ülejäänud toorainetega ja külmuta. Riivi tainas küpsetuspaberile ja küpseta 180 kraadi juures, kuni küpsis on kuldne. Purusta.

Iirisekaste

Karamellista suhkur, lisa vahukoor ja keeda sobiva paksuseni.

Mustasõstrabesee

  • 100 g munavalget
  • 150 g suhkrut
  • 1 sl õunaäädikat
  • 0,5 tl sidrunhapet
  • 50 g mustasõstrajahu
Vahusta munavalgeid aeglasel kiirusel umbes 1,5 minutit. Lisa 1/3 suhkrust, jätka vahustamist poolteist minutit ja lisa veel 1/3 suhkrust, vahusta veel minut. Lisa äädikas ja sidrunhape, vahusta veel minut ja lisa ülejäänud suhkur, vahusta veel 1 minut. Sega mustasõstrajahuga. Kuivata 70 kraadi juures 2–4 tundi.
Serveeri kirveliokstega.