Õhuline hapukoorekook maasikakastmega

Põhi:

  • 300 g nisujahu
  • 200 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
Pane jahu kaussi ja sega juurde küpsetuspulber. Jahu peale tõsta tükeldatud külm või, sool ja suhkur ning lahtilöödud muna. Haki algul noaga segamini, hiljem sõtku kätega ühtlaseks tainapalliks. Aseta tainas tunniks külma.
Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud suurema, vähemalt 28 cm läbimõõduga ja kõrgete äärtega lahtikäiva vormi põhjale ja külgedele. Kui kasutad valmis muretainast, siis vali võiga muretainas.
Eelküpseta 180-200 kraadi juures, kuni tainas hakkab kergelt kuldseks värvuma.

Täidis:

Vahusta munakollased suhkruga, lisa vanillisuhkur, hapukoor ja ettevaatlikult tärklis (ole hoolikas, et tükke ei jääks). Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja kalla siis munavalgevaht ülejäänud täidise sisse. Sega täidis hoolikalt läbi ja kalla eelküpsetatud koogipõhjale.
Küpseta vähemalt 45 minutit 180–200-kraadises ahjus. Kui tundub, et täidis hakkab liiga kiiresti pruunistuma, alanda veidi kuumust. Liiga kiirelt küpsedes on oht, et täidis jääb vedel. Jahuta kook.

Maasikakaste:

  • 400 g (külmutatud) maasikaid
  • 1 dl suhkrut
Püreesta maasikad koos suhkruga ning tõsta kooki serveerides maasikakastet igale koogitükile.