Nuumveis, rohumaaveis, kirss, sibul ja luuüdipirukas

  • 6 antrekoodi lõiget ( nuumveis ja/või rohumaaveis)
  • 3 luuüdiga konti
  • 3 sibulat
  • 200 g külmutatud kirsse
  • 1 klaas punast veini
  • soola
  • 30 g suhkrut
  • 200 g seeni (metsaseened või shampinjonid)
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 lehte filotainast
  • 2 sl tuhksuhkrut
  • praadimiseks õli
  • määrimiseks võid

Lõika sibulad pooleks ja prae pannil oliivõlis.
Maitsesta soola ja suhkruga. Kata pann kaanega ja jäta vaiksele tulele küpsema umbes 1 tunniks.

Kuumuta potis külmutatud kirsse klaasi punase veiniga niikaua kuni vein on peaaegu aurustunud.
Maitsesta soola ja suhkruga.

Tõsta luuüdiga kondid eelkuumutatud grillile ja küpseta kuni luuüdi on valmis. Hoia soojas.

Haki seenned, sibul ja küüslauk. Prae sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks, lisa seened ja küüslauk. Kui kõik on ilusti praetud, siis purusta seened blenderis, lisa soola ja pipart.
Lõika fioltainast umbes 8cm laiune riba ja aseta peale purustatud seened ning luuüdi.
Rulli tainas kokku ja määri sulatatud võiga, et filotainas ära ei kuivaks.
Prae pirukaid pannil ja pärast praadimist raputa  üle tuhksuhkruga.

Kuumuta grill 210 kraadini. Aseta veise antrekoot eelsoojendatud BGE-ile
Grilli liha mõlemalt poolt, kuni veise sisetemperatuur tõuseb 53 kraadini.

Serveeri koos lisanditega. Täida sibulapoolikud kirsikastmega ja tõsta serveerimistaldrikule. Aseta kõrvale seenepirukad.