Oahautis toorvorstidega

  • 400 g kuivatatud valgeid hiidube (leotatult 800 g)
  •  1 + 1 sl õli
  • 450 g toorvorste
  • 2 sibulat
  • 5 küüslauguküünt
  • 2 porgandit
  • 1 tl soola
  • 1 tl pruuni roosuhkrut 
  • 1 tl kuivatatud tüümianit
  • 2 nelgitera
  • 10 musta pipra tera
  • 1 sl tomatipastat
  • 400 g purustatud tomati konservi
  • 500 ml kuuma vett
  • 2 loorberilehte
  • värsket tüümiani
  • värskelt purustatud musta pipart
Alusta pajaroa tegemist eelmisel õhtul sellega, et pane oad 12–24 tunniks vette likku. Järgmisel päeval nõruta ja loputa oad. Haki sibul ja küüslauk, tükelda porgandid. Kuumuta pannil 1 sl õli ja prae sibul ja küüslauk läbipaistvaks. Tõsta kõrvale ja kuumuta samal pannil paar minutit porganditükke. Tõsta sibul, küüslauk ja porgand  haudepotti. Keera tuli alla, lisa sool, suhkur, kuivatatud tüümian, nelgi- ja pipraterad ning tomatipasta. Sega läbi ja kuumuta mõni minut. Lisa oad, purustatud tomatid, vesi ja loorberilehed. Lase vaiksel tulel 1,5 h podiseda.Vahepeal kontrolli, et oad ei ole kogu vedelikku endasse imenud, vajadusel lisa veidi kuuma vett. Vahepeal pruunista pannil 1 sl õlis vorstid ja lõika seejärel paari sentimeetri pikkusteks juppideks. Kui oad on poolteist tundi keenud, lisa patta vorstid ja hauta veel pool tundi. Serveerimisel lisa värsket tüümiani, ka petersell sobib hästi. Jahvata peale musta pipart. Kausitäis auravat oahautist, kõrval krõbeda koorega sai ja klaas veini – täiuslik külma ilma comfort food!