Õhukesed pannkoogid krevetisalatiga

Pannkoogid

  • 40 g võid
  • 100 g toortatrajahu
  • 2 muna
  • 2,5 dl piima
  • 1 tl soola
  • 2 tl suhkrut
  • õli

Sulata või, lase sel jahtuda. Aseta sõelutud jahu kaussi, lisa munad ja 3-4 sl piima ning sega vispliga korralikult läbi. Lisa vähehaaval sisse ülejäänud piim kuni tekib vedel ühtlane tainas. Sega või taina hulka, seejärel lisa sool ja suhkur, klopi vispliga veel mõni minut ja jäta siis vähemalt tunniks ajaks seisma.

Kuumuta pann, määri ühtlaselt õhukese õlikihiga (võib kasutada nt pintslit), lisa piisavalt tainast (väike kulbitäis) ja keeruta panni nii, et tainas valgub ühtlaselt kuni äärteni õhukese kihina laiali. Küpseta keskmisest pisut kõrgemal kuumusel, kuni alumine pool on kuldpruun ja peamine kiht mullitab. Keera spaatliga ümber ja küpseta ka teine pool kuldpruuniks.

Sellest kogusest saab 10 õhukest ülepannikooki. Naudi soojalt või jahtunult. Eriti hea on aga koos krevetisalatiga.

Krevetisalat

  • 300 g (2 pakki) kooritud krevette
  • 3 sl paksu majoneesi
  • 100 g hapukoort
  • 1 sl mahedat sinepit
  • 1 tl suhkrut
  • veidi soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • paar peotäit hakitud murulauku või peotäis hakitud tilli

Nõruta krevetid sõelal korralikult. Sega majonees hapukoore, sinepi, suhkru ja soolaga läbi. Sega kastme hulka krevetid, maitsesta musta pipraga ja viimasena sega õrnalt hulka hakitud maitseroheline.