Mustika-kaera tassikoogid

12 tk

Muffinid

  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • noaotsaga soola
  • 2 dl hapukoort
  • 1 dl rapsiõli
  • 4 dl täistera-kaerajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • poolelt sidrunilt riivitud koor
  • 3 dl (külmutatud) mustikaid

Kreem

  • 150 ml 35% koort
  • 400 g maitsestamata toasooja toorjuustu
  • 50 g tuhksuhkrut

Kaunistuseks mustikaid, rukkilille õielehti, riivitud sidrunikoort

Klopi munad suhkru ja soolaga lahti. Lisa kõik ained peale mustikate ja sega tainas ühtlaseks. Lõpuks lisa marjad ja sega hästi õrnalt taina hulka. Täida muffinivormi pesad kolmveerandi ulatuses tainaga. Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Kreemiks vahusta koor, toorjuust ja tuhksuhkur tugevaks vahuks. Kaunista jahtunud koogid kreemiga (vajadusel lõika koogikesed enne kreemiga katmist pealt siledamaks, st eemalda kõrgemaks kerkinud osa). Puista koogikestele kuivatatud rukkilille õielehti, riivitud sidrunikoort ja mustikaid.