Mustasõstrakook jogurti ja šokolaadiga

Üheksale

  • 180 g šokolaadi vormiküpsiseid
  • 60 g võid
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 300 g musti sõstraid + mõned kobarad kaunistamiseks
  • 4 dl 35 % vahukoort
  • 370 g Kreeka jogurtit
  • 2 dl suhkrut
  • 6 želatiinilehte
  • 1 tl vanillisuhkrut

Purusta küpsised. Sulata või, lisa sellele 50 g hakitud sokolaadi ja sega küpsistega. Suru saadud mass küpsetuspaberiga kaetud 22×22 cm läbimõõduga vormi ( või kasuta sama läbimõõduga lahtikäivat ümmargust vedruvormi).

Püreesta marjad ja suru läbi metallsõela. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema. Kuumuta suhkrut koos 1 dl veega, kuni suhkur on sulanud ja lase veidi jahtuda. Niikaua vahusta 3 dl koort vanillisuhkruga ja sega jogurti ning marjapüreega läbi. Pigista želatiinilehtedest liigne vedelik välja ja lahusta need segades veidi jahtunud, kuid siiski kuumas suhkrusiirupis. Tõsta paar supilusikatäit vahukooresegu želatiiniga suhkrusiirupi hulka ja sega hoolega. Vala saadud segu ühtlase nirena vahukoore-marjasegu hulka tagasi, samal ajal mikseriga nõrgal kiirusel vahustades, et želatiin paremini seguneks. Vala kiirelt koogipõhjale ja lase külmikus 4-5 tundi või üle öö tarretuda.

Šokolaadikatte valmistamiseks kuumuta 1 dl koort, võta tulelt ja sega sekka 100 g hakitud šokolaadi. Lase segul veidi jahtuda, seejärel vala koogile ja kaunista sõstrakobaratega. Kui šokolaadisegu jääb liiga paks, sega selle hulka veidi keevat vett. Kui valmistad koogi kandilise vormiga võid enne šokolaadi lisamist tükid valmis lõigata ning iga tüki eraldi šokolaadiga katta ja kaunistada – nii saab iga portsjon kenad šokolaadiniredega küljed.